Home > Uncategorized > Facebook, elke dag iets nieuws. » SocialNed

Facebook, elke dag iets nieuws. » SocialNed

Facebook

Facebook

Als dagelijks gebruiker van Facebook heb ik veel belangstelling voor de ontwikkeling binnen dit sociale netwerk. Nieuwsgierig naar wat je allemaal met Facebook kan doen, zoek ik naar nieuwe mogelijkheden, nieuws en applicaties. Soms vind je hele nuttige, soms leuke en vaak ook erg handige feiten. De belangrijkste vondsten van de afgelopen weken wil ik graag met jullie delen.

Laat ik beginnen met het feit dat in de afgelopen dagen iedereen een nieuw profiel op Facebook heeft gekregen. De oude profielopbouw is door Facebook op alle accounts omgezet naar de nieuwe “look”. Een van de veranderingen is dat de tabbladen waar je applicaties op kon zetten allemaal zijn verdwenen. De huidige profielen leggen veel meer de nadruk op je foto’s en wie je bent. In de eerste week dat Facebook de nieuwe profielen begon uit te rollen, zijn een aantal mensen er creatief mee omgegaan. Zo liet de blog van Tech Crunch een aantal mooie exemplaren zien van onder andere Alexandre Oudin. Wil je precies weten wat de veranderingen van je profiel zijn, kan je dit nalezen via de site van wchingya.

Wij maken Facebook. Het is immers een netwerksite die wij allen vullen. Dat Facebook aan het groeien is, wordt op vele blogs besproken en gemeld. Maar wat doen “we” dan allemaal op Facebook. Wat maakt Facebook dan zo aantrekkelijk? In een mooi filmpje op de site van TIME is te zien wat in 60 seconden plaatsvindt op Facebook. Wie echter wil weten hoe een jaar op Facebook eruit ziet, kan kijken op de social media blog Mashable.

Ook de belangstelling in Nederland om Facebook zakelijk in te zetten, neemt door de groei van Facebook toe. Terwijl op Amerikaanse sites hier druk over wordt geschreven en gepraat, staan we in Nederland nog in de kinderschoenen en is het nog zoeken naar cijfers en het juiste gebruik van “fanpages”. Op marketingfacts laat Erik van Roel de top 50 fanpage aan ons zien. Nummer 1 heeft mij niet verbaasd. Om zelf ook tot een goede fanpage te komen, geeft Tommy ons om te beginnen 33 essentiële applicaties om je fanpage in te richten. Ik wens jullie veel succes.

Hoe zit het dan met Facebook zelf? Facebook heeft de afgelopen maand een financiële input ontvangen van Goldman Sachs. Het geld lijkt overal vandaan te komen. Hyped laat via procenten zien wie nu eigenlijk de eigenaar is. De oprichter Mark Zuckerberg staat bovenaan, maar in het lijstje hadden ook andere namen kunnen staan, laat Business Insider ons weten. Tot slot kan je op Tech Crunch zien op welke momenten dit allemaal heeft plaatsgevonden.

(NOTE: Wel veel Engelstalige sites voor een blog op de site met naam Social-NED.)

Heb je door het lezen van deze blog inspiratie gekregen om dan toch “dat Facebook account” maar eens te maken, dan is mijn verhaal geslaagd.  Heeft alle informatie tot vragen geleid en je zit al op Facebook, meld je dan aan binnen de Dutch Facebook groep om je vragen te stellen aan de (op dit moment) 109 leden. Een reactie op SocialNed kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie over Facebook kan je ook kijken op mijn Facebook page: http://www.facebook.com/BeSocialOnlineFB of volg @BeSocialOnline.

Share:
  • Facebook

  • email

  • Hyves

  • LinkedIn

  • MySpace

  • Twitter

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: