Home > Uncategorized > Ik heb Facebook bijna uit. Wat is nog meer leuk om te lezen? » SocialNed

Ik heb Facebook bijna uit. Wat is nog meer leuk om te lezen? » SocialNed

Via twitter zag ik de volgende tekst voorbij komen: “Ik heb Facebook bijna uit. Wat is nog meer leuk om te lezen?” Een goede tekst, maar in mijn ogen een foutieve. Facebook zelf zorgt altijd voor ontwikkelingen en verandering. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de invulling en acties op je Facebook profiel. Je maakt immers je eigen “book”.

De ontwerpers van Facebook bedenken steeds weer nieuwe technieken om Facebook te veranderen. Natuurlijk noemt Facebook dit altijd een verbetering, maar om het te kunnen bijhouden, is een behoorlijke taak aan het worden. Om het gebruik van dit sociale netwerk te vergemakkelijken, zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

Facebook in je broekzak.

Facebook via een smartphone gebruiken, maakt het “real-time” en interactief. Altijd je telefoon bij de hand, dus ook de berichten, foto’s en commentaren van je vrienden op Facebook.  Voor het beheren van je Facebook-pagina zijn er heel wat applicaties, zoals de gratis applicatie van Facebook zelf voor de Apple Iphone. Daarnaast zijn er applicaties die een ‘verbeterde’ versie van Facebook, voor de iPhone, aanbieden. Voor specifieke functies, zoals het uploaden van foto’s en video’s, zijn er aparte applicaties verkrijgbaar. De meeste tools kosten gelukkig maar weinig geld. Op de site van IphoneClub staat meer informatie. Ben je in het bezit van een Adroid smartphone dan is die versie natuurlijk ook beschikbaar. Voor degenen die een iPad bezitten is Friendly een aanrader.

Notificatie in je email

Met het actief gebruiken van Facebook zal ook het aantal reacties toenemen. Actie geeft (hopelijk altijd) reactie. Als je echt fanatiek met Facebook aan het werk gaat, qua vrienden maken, berichten plaatsen en commentaar geven, heb je snel de kans dat je het overzicht verliest. Is dan de hele dag op Facebook onloggen de oplossing? Nee, gelukkig zijn er ook hiervoor een aantal oplossingen. Je acties kun je via email binnen laten komen via TheFriendMail. Deze maakt van je e-mail inbox een krachtige en handige Facebook applicatie, volgens eigen zeggen. Dus aan het einde van de dag ben je via email weer helemaal op de hoogte. Een andere mogelijkheid is SummifySummify herkent automatisch de belangrijkste nieuwsberichten voor je in al je sociale netwerken en levert je een gepersonaliseerde e-mail. Dus niet alleen Facebook maar ook andere sociale netwerken. Als laatste wil ik Nutshellmail noemen als e-mailapplicatie. Eigenlijk dezelfde werkwijze als Summify, maar met andere sociale netwerken en andere berichten in je mailbox.

Een pagina op Facebook beheren.

Naast een profiel willen veel bedrijven nu ook een pagina op Facebook. Ook om deze in te delen, zijn er voldoende manieren. Via Pagemodo is het mogelijk om je eigen foto’s te uploaden, video’s in te sluiten, de lettertypen en tekst te kiezen en de toon van je producten in een geheel nieuw licht te brengen. Het maken van een Facebook-business pagina wordt veel gemakkelijker gemaakt met dit gereedschap. Een andere mogelijkheid biedt Involvereen “Facebook Preferred Developer” en een leverancier van technologie voor het interne marketingteam van Facebook, met toepassingen voor elke bedrijfspagina.

Tot slot, waarom Facebook? Kijk naar de cijfers en trek de conclusie.

Voor meer informatie over Facebook: @Besocialonline of mijn Facebook pagina.

Share:
  • Facebook

  • email

  • Hyves

  • LinkedIn

  • MySpace

  • Twitter

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: